YOĞURT ÇORBASI
Malzemeler:
-2 kase yoğurt
-1 yemek kaşığı un
-1 yumurta
-yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı nane
-1 çay kaşığı pulbiber
-1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Yoğurt, yumurta ve un çırpılır. 8-10 su bardağı su katılır.Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra çorbalık şehriye veya yarma atılır. 15 dakika kaynamaya bırakılır. Bir tavada yağ kızdırılır. Yağın içine nane ve pul biber katılır. Altı söndürülür, çorbanın içine katılır. 5 dakika daha kaynatılır. Yoğurt çorbasının ağzı soğuyuncaya kadar kapatılmaz ve tuz atılmaz aksi takdirde kesilir. Hepsi bu kadar, afiyet olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder