KABAK YEMEĞİ
Evet bugün sizlerle kabak yemeği yapacağız,her ne kadar çok sevilen bir yemek çeşidi olmasa da çok faydalı tabi ki. Neyse biz malzemeleri vermekle başlayalım :))
Malzemeler:
-1 kg kabak
-Yarım çay bardağı pirinç
-1 orta boy soğan
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 çay kaşığı pul biber
-1 kase yoğurt
-1 çay kaşığı tuz
-2 orta boy domates
-2 diş sarımsak
(isteğe bağlı olarak et ilavesiyle etli kabak yemeği de olabilir ama 2. güne tadı kötü oluyor)
Yapılışı: Öncelikle kabaklar soyulur, 4' e bölünür,yaprak yaprak doğranır, suya konulur.
Orta boy bir tencerede irili ufaklı doğranan soğanlar pembeleşene kadar karıştırılır,domates ve biber salçası ilave edilir,pul biber ilave edilir,doğranmış kabaklar içine atılır,kısık ateşte 30 dk pişirilir,sonra 2 veya 3 su bardağı su ilave edilir, kaynayınca pirinçler konulur, 15-20 dakika daha pişirilip tuzu ilave edilir,altı kapatılır,sarımsaklar ezilerek sarımsaklı yoğurt yapılır,tabaklara servis edildikten sonra sarımsaklı yoğurt da eklenir
AFİYETLE YENİLİR :))
(fotoğraf : google-görseller)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder