24 Mart 2012 Cumartesi

KURU FASULYE

                                                                      Kuru Fasulye
Evet canlarım bugün sizlerle kuru fasulye yapacağız.Gecenin ilerleyen saatlerinde oturmuş düşünüyordum ki birden aklıma sizlerle kuru fasulyenin nasıl yapıldığını paylaşmak geldi,evet biliyorum şu an çok mutlu oldunuz.Neyse biz başlayalım malzemeleri vermekle.
-2 kase kuru fasulye
-1 orta boy kuru soğan
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-2 tane domates
-2 tane yeşil biber
-istenilirse 250 gram kemikli ya da kemiksiz et
-5 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 er çay kaşığı pul biber ve tuz
                   Yapılışı:    Kuru fasulye yıkanır,tencerenin yarısı suyla doldurulur ve fasulyeler 20 dakika haşlanır.Sonra üzerine 3 su bardağı soğuk su konulur ve azı kapatılır.20 dakika dinlendirilir.
                   Bu sırada sıvıyağ  düdüklü tencereye konulur,etler tencereye atılır,kavrulur.Sonra soğanlar doğranır.Soğanlar pembeleştikten sonra domatesler ve biberler doğranır.Salçalar ilave edilir,sonra kuru fasulye süzülür,yıkanır,düdüklü tencereye ilave edilir,biraz karıştırılır,5-10 dakika kavrulur. 1 litre kadar suyu konulur,tuz ve biber ilave edilir.Düdüklü tencerenin ağzı kapatılır.Düdüklü tencere hava verince ocak kısılır,20-30 dakika pişirildikten sonra altı kapatılır.  
   evet işte bir yemek daha öğrendik hadi hayırlı uğurlu olsun afiyet olsun :))
(fotoğraf : google görseller )
                   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder